Anime FIRTINA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anime FIRTINA

Anime ile ilgili ne isterseniz bulabilirsiniz. FIRTINA internete geliyor. Anime FIRTINA sizlerle...

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Animelerin Türleri

+5
Nickbreaker
mali
qwe4t
naruto
ilyas_247
9 posters
YazarMesaj
ilyas_247

ilyas_247

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeSalı Tem. 29, 2008 11:34 pm

Bazı Anime Türleri

Anime türleri; Komedi, aşk, macera gibi türlerin yanı sıra terimlerle hitap edilen türleri de vardır, bunlar:

Shônen: Erkekler için yapılmıştır, genelde iyiyle kötü arasındaki kanlı savaşı anlatır, ama son yıllarda aşk ve macera üzerine eğilmeler olmuştur. "Shonen" ve "Shounen" olarak da karşımıza çıkıyor. Çoğu ülkede shounen türü tv'lerde çocukların psikolojisini bozduğu ve şiddete özendirdiği için yasaklanmıştır. (Örn: I"s, Video Girl Ai, DragonBall, Naruto, Zombie Powder)
Shôjo: Kızlar için, genelde konu aşka dayanır, mangalarında çizimleri farklıdır ve gözler normalden de büyük olur, genelde sevimli karakterler kullanılır. Ergenlik çağındaki kızları hedef alır. "Shoujo" da denir. (Örn: Sailor Moon, Card Capture Sakura, Darling wa Namamono ni Tsuki)
Chibi (Super Deformed): Bunlar ya küçük çocuklar için yapılmıştır ya da komedi unsurudur. Diğer türlere göre bu türde yapılmış pek anime yoktur. Genelde tv serilerinde bölümün sonunda çıkarlar. (Örn: Record of Lodoss War)
Mecha: Dev robotlar savaş, ölen pilotlar vs vs.. En çok tutulan türlerden biridir. Robot tasarımları büyük önem taşır eğer robotunuz seyirciler veya okuyucular tarafından beğenilmezse eseriniz berbat demektir. Örneğin en iyi mech serilerinden olan Macross serisi, Macross 7 gibi kötü bir yapım yüzünden beklediği başarıyı elde edememiştir, aksine Macross Plus çok iyi bir yapım olmakla beraber 4 yıl boyunca süren araştırmalar sonucu yapılmıştır, şu an Macross Firması Macross 7'yi unutturmak için çalışmalar yapıyor. (Örn: Macross Serisi, Escaflowne, Gundam)
Ecchi: Bunun üstünde kısa kısa duracağım çünkü tek başına pek bir işe yaramaz, genelde shônen türünde bulunur. Garip espriler, aşırı olmamak kaydıyla sapıklık vardır (Örn; Chobits, Tenjo Tenge, I"s)
Hentai: Bu tür genelde erkekler içindir ama kızlardan da izleyen de yok değildir. "Adult Anime" olarak da adlandırılır. Cinsellik ağırlıklıdır, genelde "18 yaş ve üstü" uyarısı olur.

Yukarıda sadece birkaç temel anime türü yer almaktadır. Normalde çok daha fazlası vardır.

Kaynak Site: frmtr

En son ilyas_247 tarafından Çarş. Ağus. 06, 2008 7:39 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi
http://animeFIRTINA.forumado.net
naruto

naruto

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeÇarş. Tem. 30, 2008 11:34 am

Eline sağlık güzel olmuş.
naruto

naruto

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeÇarş. Tem. 30, 2008 11:35 am

Yanlış hatılamıyosn 25 türü vardı animelerin?
ilyas_247

ilyas_247

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeÇarş. Tem. 30, 2008 3:59 pm

Hmm. Benim bulduğum bu kadardı. Ama eğer dediğin kadar varsa, gönder siteye. Ben bunu silerim, gerçeği kalır.

En son ilyas_247 tarafından Çarş. Ağus. 06, 2008 7:40 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
qwe4t

qwe4t

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeÇarş. Tem. 30, 2008 5:06 pm

Evet abi 25 tane var.
qwe4t

qwe4t

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimePerş. Tem. 31, 2008 1:49 pm

eline sağlık.
mali

mali

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeC.tesi Ağus. 02, 2008 6:26 pm

Bu benim ilk yorumum bu sitede. Şimdi bunu niyemi söylüyorum ilerde bakıp hatırlamak için tabi Very Happy. Neyse gerçekten güzel olmuş demek isterdim ama güzel değil Very Happy. Sadece şaka yapıyorum. Emeğin yeter. Yinede daha iyi olabilirdi. Mesela şu yan başlığı yanlış yazmışsın o echi değil ecchi olcak.(yanlış anlama arkadaşlar yanlış bilgi edinmesin diye söylüyom) Bide naruto arkadaşımız haklı baya bi tür var ama bende hepsini bilmiyorum tabi.
http://www.mtv.com.tr\anime
Nickbreaker

Nickbreaker

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeC.tesi Ağus. 02, 2008 8:39 pm

Açıklama için teşekkürler ..Güzel olmuş
ilyas_247

ilyas_247

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeC.tesi Ağus. 02, 2008 11:20 pm

Ben araştırmalarıma rağmen, başka bi tür bulamadım. Eğer bulan bi arkadaş varsa, ya da bu türlerden başka bi tane bilen varsa, yazarsa sevinirim ve eklerim listeye.

En son ilyas_247 tarafından Çarş. Ağus. 06, 2008 7:40 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Prens

Prens

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimePaz Ağus. 03, 2008 10:09 am

Paylaşım için Thank you
lordfire

lordfire

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimePtsi Ağus. 04, 2008 8:54 am

güzel olmuş bilinmesi lazım bunların ben hemen hiç bilmiodum saol
mali

mali

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeSalı Ağus. 05, 2008 2:58 pm

Bakıyorum düzeltmişsin hemen yan başılığı. Forum dediğin böle çalışır işte Very Happy. Bu arada lordfire efekler güzel olmuş fakat nasıl yapıluyo bi anlatsana???
http://www.mtv.com.tr\anime
ilyas_247

ilyas_247

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeÇarş. Ağus. 06, 2008 1:38 pm

Evet, hataları düzeltmek lazım:)
Renji

Renji

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeÇarş. Ağus. 06, 2008 10:41 pm

Paylaşımın için teşekkürler. Bazılarını bilmiyordum bunların ve evet, birçok türü var animenin. Ama yukarıda zaten "Bazı Anime Türleri" dendiği için bir problem yok.
FIRTINA

FIRTINA

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimePerş. Ağus. 07, 2008 12:15 am

Güzel olmuş. Ellerine sağlık. Ve "Evet, hataları düzeltmek lazım" demişsin, sana katılıyorum. Hatanın neresinden dönsen kardır:D
lordfire

lordfire

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimePerş. Ağus. 07, 2008 9:44 am

ben yapmadım başka forumlarda imza olarak kullanılıodu pc ye kaydettim mali Very Happy çalıntı yani Very Happy
naruto

naruto

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimePerş. Ağus. 07, 2008 11:03 am

Lord senin yaptığın sitmizin kuralarına, misyonuna uymamaktadır.Lütfen sitenin linkini yazarmısın bizde imzamızı düznlemek istiyoruz:D afro Very Happy
lordfire

lordfire

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimePerş. Ağus. 07, 2008 6:53 pm

ben başkasının imzasını ÇALDIM sitenin adresini hatırlamıyordum ama hellsingle ilgili bi forumdu
Nickbreaker

Nickbreaker

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeCuma Ağus. 08, 2008 10:16 am

Çaldın demek Very Happy
lordfire

lordfire

Animelerin Türleri Empty
MesajKonu: Geri: Animelerin Türleri   Animelerin Türleri Icon_minitimeCuma Ağus. 08, 2008 10:17 am

ewet alıntı deil çalıntıdır

Animelerin Türleri
1 sayfadaki 1 sayfası